Popričali smo s Vjekoslavom Mikulićem iz Samsung Electronics koji sudjeluje na Best Stay-u kao govornik i panelist. S nama je podijelio kratki uvid Samsungovih proizvoda koje se se pokazale najučinkovitijim hotelijerima. U nastavku pročitajte njegov intervju.

1. Na ovogodišnjem Best Stay-u ćete održati prezentaciju – Možete li nam dati kratki uvid u temu? Samsung je sada već tradicionalni sudionik na Best Stay konferenciji i iznimno smo sretni što sudjelujemo i ove godine. Ovaj put smo se odlučili na  malo drugačiji pristup i izlaganje jer nas je sve obilježilo “novo normalno” koje se nametnulo posljednje dvije godine. Naime, Samsung kao najveći svjetski proizvođač profesionalnih display-a vrlo se brzo snašao u novoj situaciji te prilično prilagodio svoje proizvode krajnjem korisniku. I upravo nam je to želja pokazati na ovogodišnjem Best Stay-u; od Hygenic remote controller uređaja za upravljanje hotelskim televizorom do cijele nove serije interaktivnih display-a.

2. Koliko je tehnologija napredovala, i u kojem smjeru, tijekom pandemije? Samsung Electronics pokazao je svoju predanost prema partnerima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu pružajući paket inovativnih proizvoda i rješenja koji poboljšavaju komunikaciju s gostima. Ti proizvodi su prilagodljivi na temelju upotrebe, isporučuju sadržaj u stvarnom vremenu na više platformi, povećavaju sigurnost i protokole za socijalno distanciranje te štite osjetljive podatke. Primjerice LYNK Cloud, potpuno nova platforma za zabavu i upravljanje sadržajima u hotelskim sobama. Ovo sveobuhvatno rješenje temeljeno na Cloud sistemu koristi analitiku za prilagođavanje prikaza u sobi prema željama svakog gosta, i omogućuje upraviteljima hotela da s lakoćom aktiviraju ciljane poruke u stvarnom vremenu. A ugradnjom prilagođenog set-top box uređaja, LYNK Cloud može se povezati s mnoštvom televizora svih modela. Osim toga, Samsung nudi čitav niz proizvoda digitalnih diplay-a, zaslona s informacijama, traženja puta, vanjskih televizora te televizora i rješenja za hotelske sobe. Ubrzani Covid-19 situacijom, hoteli traže pametnu, digitalnu signalizaciju i beskontaktna rješenja za povezivanje s korisnicima i isporuku kvalitete s pet zvjezdica. A nova Samsung rješenja pružaju upravo to.

3. Kako se Samsung prilagodio potrebama kupaca u 2020. i 2021. godini? Kao što smo već naveli, Samsungov fokus u protekle dvije godine je bio razvoj software i hardware rješenja koja omogućuju što manju interakciju sa gostom kako bi ih zaštitili, a sa druge strane opet im dali potpunu slobodu i pristup svim informacijama koje su im potrebne za vrijeme boravka u hotelu; od brzog check in i check out procesa na hotelskom TV-u do interaktivnih display rješenja koja gostu mogu ponuditi cijeli niz informacija i komfora dok borave u hotelu. Priritet kompanije Samsung Electronics je da pomogne svim oblicima hotelijerstva u pružanju maksimalne udobnosti i zaštite gostima.

4. Što se tiče Samsung novih i inovativnih proizvoda, koji od njih su se pokazali najkorisniji hotelijerima? Samsung LYNK Cloud sveobuhvatno je rješenje za hotelijerstvo. Više od moćnog sustava za upravljanje sadržajem i uređajima, LYNK Cloud može analizirati korištenje sadržaja od strane gostiju kako bi dobio marketinške uvide koji pomažu menadžerima hotela isporučiti optimizirane promocije, a što u konačnici dovodi do povećanja prihoda. Omogućuje daljinsko upravljanje nekretninama/hotelima s gotovo bilo kojeg mjesta na planeti. Dostupan na mreži te podržava više korisnika, idealan je za globalna hotelska poslovanja s centraliziranim upravljanjem koji korisnicima daje kontrolu nad svim hotelima iz grupacije, a koji se nalaze diljem svijeta te u isto vrijeme praktičan i za manje hotele jer eliminira potrebu za server sobom, a samim time i određene troškove. Kao i svake godine tu je i naš Flip koji je ove godine narastao i na 75” odnosno do 85” dijagonale. Primjetili smo da se sve više hotela okreće video wall rješenjima za konferencijske dvorane zbog niza prednosti od osvjetljenja koje pruža (ne moramo gasiti svjetla u dvorani kao kod projektora) do održavanja i servisa koje je uvelike napredovalo u zadnjih nekoliko godina. Takđer nam je porasla potražnja za profesionalnim display-ima u sklopu hotela jer uvelike moderniziraju sliku samih hotela i uz pomoć Samsung software-a MagicInfo omogućuju upravljanje svim display-ima iz jedne točke.

5. Čemu se najviše veselite povodom sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Kao i svake godine veselimo se vidjeti neka “stara” lica i upoznati neka nova. Isto tako veselimo se razgovoru s našim partnerima jer uvijek postoji mogućnost proširenja suradnje. S druge strane sretni smo što možemo pokazati što smo sve napravili u našoj regiji u posljednjih nekoliko godina, te time naravno pomoći našim hotelijerima da se odluče za najbolja moguća digitalna rješenja prilikom upravljanja hotelom, također pomoći im u stvaranju boljeg korisničkog iskustva što nam je svima više nego ikad najveći prioritet. Još jednom hvala vam na pozivu i vidimo se na Best Stay 2021!

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.