Stjepan Špoljarić, jedan od članova našeg savjetničkog odbora, podijelio je s nama predviđanja za ovu godinu te kako su se Aminess hoteli prilagodili trenutnoj pandemiji i koliko je brand Aminess utjecalo na njihovo daljnje poslovanje.

1. U prvoj polovici 2020. godine, Aminess je proširio poslovanje na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad Hotelima Njivice. Koje pozitivne promjene vidite zahvaljujući poslovanju pod brendom Aminess? Pod brendom Aminess hoteli i kampovi trenutno se nalazi 12 hotela, 4 kampa, 92 apartmana i naselje od 80 vila, ukupnih kapaciteta od 4.850 smještajnih jedinica koji dnevno mogu ugostiti više od 12.500 gostiju. Pošto je Aminess na tržištu prisutan niz godina, postao je brand u koji gosti imaju povjerenje, a kod djelatnika ima reputaciju kvalitetnog i pouzdanog poslodavca i partnera. Aminess nam je donio snažniju vidljivost na tržištu, osnažio prodaju te svojim visokim standardima rada podigao kvalitetu usluge. Ponosni smo što smo dio jedne velike obitelji.

2. Turizam je jedan od najpogođenijih sektora zbog trenutne situacije. Kako je pandemija utjecala na Aminess? Uz sve okolnosti i događaje, prošla godina pogođena pandemijom je za Aminess protekla iznad očekivanja. U 2020. godini smo ostvarili 35% prihoda u odnosu na 2019. godinu, što je u odnosu na inicijalne prognoze vrlo dobar rezultat. Nove navike u ponašanju turista su u cijelosti promijenile pristup prema gostima, rezervacije smo prilagodili fleksibilnijim uvjetima a prilagodili smo se i značajnom porastu last minute rezervacija. Ove godine je veliki naglasak stavljen na zdravlje i sigurnosti, pa smo u Aminessu razvili naš program “Aminess Clean&Safe Stay“ kako bi svim gostima omogućili siguran i ugodan boravak u našim hotelima i kampovima. Na raspolaganju imamo i testiranje na COVID 19 koje je moguće provesti u prostorima naših objekata, kako bi gostima omogućili i siguran povratak kući.

3. Kakva su vaša očekivanja za 2021. godinu? Ova će godina biti jednako složena kao prošla, ali nadamo se da bi, za razliku od 2020., sezona mogla potrajati nešto duže. Zelene digitalne potvrde ili „COVID putovnice“ su dosta olakšale slobodno kretanje unutar Europske unije te su omogućila normalizaciju putovanja. Sa sve boljom procijepljenosti stanovništva te padom oboljelih trebali bi ostati u zelenoj zoni, te se nadamo da bi hotele mogli zatvoriti u studenome kao i u normalnim sezonama.

4. Čemu se najviše veselite povodom sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Veseli me što Best Stay svake godine ugosti velik broj stručnjaka i kolega iz našeg sektora od kojih se uvijek može naučiti nešto novo, možemo čuti razna iskustva nakon odrađene sezone te prokomentirati planove za nadolazeće godine. S obzirom da će se ove godine konferencija održati na otvorenom veseli me susret u živo koji će zamijeniti dosadašnju teams i zoom komunikaciju.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.