Stanka Karažija iz LAZURE Hotel & Marina ove se godine na Best Stay-u pridružuje kao voditelj radionice na temu: Kako planirati/reagirati/postupiti u “novom normalnom”? U nastavku pročitajte što je Stanka podijelila s nama.

1. Već nekoliko mjeseci ste direktorica luksuznog turističkog kompleksa Lazure Marina & Hotel u Crnoj Gori. Koliko ste zadovoljni popunjenošću? Kakve su vam najave? Nakon 3 godine vođenja Brown Beach House Hotela u Trogiru, odlučila sam se za novi izazov u Crnoj Gori. Od siječnja 2021. sam direktorica Lazure Hotela. Hotel smo otvorili u veljači i krenuli s 5% okupiranosti. Usmjerili smo sve svoje snage na regiju, te isti mjesec zatvorili s 30% okupiranosti. Ožujak, travanj i svibanj su dalako premašili naša očekivanja, te smo oba mjeseca zatvorili s 20% većom popunjenošću od planiranog budžeta. Najave za ključni ljetni period su odlične. Tako da sada sa sigurnošću možemo reći da ćemo premašiti 2019. godinu koja je po svim parametrima bila jedna od najboljih turističkih sezona u regiji, i generalno u svijetu.

2. Koja je najbolja strategija za privući goste s tradicionalnih inozemnih tržišta, kao i novih, kroz sljedećih nekoliko godina? Vrlo jednostavna jednadžba. Vrijednost za novac mora prevagnuti na stranu  “vrijednosti”. Dodana vrijednost u svakom pogledu, osjetljivost na okolnosti u kojim trenutno živimo, fleksibilnost i tailor made usluga. Godine koje su pred nama, ništa mediokritetno neće opstati i svatko tko želi uspjeti mora imati jasnu i definiranu vrijednost svog proizvoda ili usluge koju pruža. Sunce i more više nisu dovoljni razlozi da bi se turizam održao.

3. Koliko ste optimistični o mogućnosti globalnih putovanja u 2022. godini? Što možemo očekivati u sljedećih nekoliko godina? U svakom slučaju sam vrlo optimistična. Ovo što se dogodilo u proteklih 18. mjeseci, ne može zauvijek trajati. Smatram da, nekako prema svim pokazateljima, Covid priča ide prema kraju. Pritom, zaista i dalje moramo biti oprezni i ne smijemo zaboraviti da nam se može dogoditi “deja vu” ukoliko olako shvatimo stanje u kojem se nalazimo; neovisno o tome što je ono znatno bolje nego prije svega nekoliko mjeseci. Život ide dalje, i već smo svi naučili živjeti s novim poretkom, tako da će putovanja zasigurno doživjeti uzlet. Tome svjedoči već ova godina, koje je bolje od očekivanog. 2022. godina bi trebala preskočiti 2019. u velikom mjeri i nekako sam uvjerena da će baš ta godina biti “nova najbolja” za turistički svijet.

4. I za kraj, čemu se najviše veselite povodom sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Veselim se vidjeti kolege, doživjeti face to face kontakt. Svakako će nam svima dobro doći razmjena iskustava u ovim jako izazovnim vremenima, i tome se izrazito radujem.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.