Radoš Đorđević iz MK Mountain Resort, ove se godine na Best Stay-u pridružuje kao panelist na temu: Kako profitirati od promjena koje donosi post-pandemijski gost? Koje investicije MG grupa planira provesti u budućnosti i koje sve usluge planiraju ponuditi svojim gostima, možete pročitati u nastavku.

1. Tvrtka MG grupa najavila je početkom ove godine obnovu hotela Grand u Kopaoniku. Možete nam ukratko navesti koje investicije su u planu? Radi se o kapitalnoj investiciji vrijednoj 20 milijuna eura, kojom ćemo osigurati svoju lidersku poziciju i postaviti više standarde luksuzne hotelske usluge u godini kada hotel Grand obilježava 40 godina postojanja. Investicija će obuhvatiti rekonstrukciju svih javnih prostorija i sadržaja za goste, uključujući recepciju, lobby, sve restorane i barove, novi spa centar na koji stavljamo poseban naglasak i za čiju izgradnju je angažirana eminentna tvrtka koja stoji iza najboljih alpskih spa centara. U planu je i izgradnja moderne podzemne garaže, a gostima će na raspolaganju biti i garažna mjesta za električna vozila. Kada je riječ o gastronomiji, otvaranje prvog fine dining restorana na Kopaoniku prošle zime, samo je uvertira u ono što gosti mogu očekivati u potpuno novim restoranima i barovima s vrhunskom ponudom i konceptom. Poseban projekat odnosi se na novi “Residences” dio koji će odisati nesvakidašnjim luksuzom, a gostima će na raspolaganju biti privatni spa centar, garaža, recepcija i svi drugi sadržaji uz prvoklasnu hotelsku uslugu potreban za apsolutni komfort i vip tretman. Hotel Grand i do sada je predano radio na unapređenju svoje usluge i diktirao trendove kada je riječ o visokim hotelskim standardima. Ova investicija, iako možda najveća do sada, za nas je logičan slijed imajući u vidu ubrzan razvoj destinacije u segmentu luksuzne hotelske usluge, digitalizaciju i nove tehnologije u industriji putovanja, ali i samu percepciju i potrebe gostiju, koje sve zajedno promatramo na način da uvijek idemo korak ispred.

2. Mnogi hoteli su kroz 2020. i 2021. godinu uveli fleksibilnije uvjete rezervacija. Smatrate li da će se ovaj trend nastaviti i sljedećih nekoliko godina? Svakako je pandemija ta koja će diktirati i sam trend uvjeta rezervacija i fleksibilniji pristup u smislu otkazne politike, ali hoteli moraju osigurati svoje poslovanje kako bi opstali i kako bi nastavili sa svojim planovima, koji će u narednim godinama biti najviše bazirani na oporavku i na povratak u redovne tokove. Sve ovo će biti jako izazovno i teško, a najviše u smislu radne snage, koja će neosporno biti u još većem deficitu. Svjedoci smo velikog broja zaposlenih u hotelijerstvu koji su izgubili posao, pa nesigurnost i ranjivost naše industrije u ovakvim uvjetima, čini da se mnogi prebacuju u druge industrije, a i ,,neki novi klinci,, nemaju ni podršku svojih roditelja u smislu školovanja za hotelsku profesiju.

3. Kako u budućnosti planirate približiti gostu koncept putovanja, a da se pritom osjećaju sigurno? Kao i uvijek, hotelska industrija se ne predaje i predstavlja veliki oslonac i sigurnost za goste. Veliki napori su uloženi da hoteli prezentiraju gostima koliko su sigurna sredina i koliko se profesionalno pristupa zaštiti zdravlja, kako zaposlenih, tako i samih gostiju. Korištenjem najkvalitetnijih sredstava za dezinfekciju, dostupnost istih na skoro svim koridorima hotela, fokus na ponašanje u uvjetima pandemije, pozicionirali su hotele kao safe environments.

4. Ove godine po prvi puta sudjelujete kao panelist na Best Stay konferenciji. Koja su vam očekivanja od konferencije? Veliko mi je zadovoljstvo, što baš u ovakvim okolnostima, gdje je hotelijerstvo najviše ugroženo i gdje se osmišljavaju novi planovi za budućnost, što ću po prvi put sudjelovati na ovako bitnoj konferenciji za našu industriju.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.