Novak Bojanić, direktor Sheratona u Novom Sadu, podijelio je s nama svoje ciljeve za ovu 2021. godinu, na koje načine ih planiraju provesti u praksi i koje sve promjene je proveo kako bi i dalje privukao goste u svoj hotel.

1. S obzirom na pandemiju i trenutnu situaciju, kako možemo opet približiti gostu koncept putovanja, a da se pritom osjećaju sigurno? S obzirom na trenutnu situaciju, mnoge države su polako počele popuštati s trenutnim mjerama i iste prilagođavaju potrebama ekonomije u odnosu na epidemiološku situaciju. Ovaj period je ostavio veoma velike posljedice u području hotelijerstva i ugostiteljstva i na taj način promijenio koncept rada, organizacije i ponude u istima. Svi ovi koncepti se odnose na prilagođavanje potrebama gosta. Tijekom pandemije, gosti su prepoznali sasvim drugu vrstu usluge, pri čemu su sigurnost i zaštita zdravlja na prvom mjestu. Hotel Sheraton je uvođenjem novih procedura i standarda, kako u organizaciji rada, tako i u odnosu na smještajne kapacitete i ugostiteljske usluge, prilagodio svoje poslovanje u cilju zaštite kako gostiju, tako i svojih zaposlenika. Kroz cjelokupnu reorganizaciju poslovanja, koju je velika većina hotela pretrpjela u prethodnom periodu, promijenilo se mnogo stvari. Glavni cilj je pružiti sigurnost i zdravlje gosta tijekom boravka u hotelima, što je također velika većina gostiju i sama počela prakticirati prilikom planiranja svog putovanja. Koncept putovanja i osjećaj sigurnosti prema gostima, u odnosu na prethodno navedeno, možemo pružiti isključivo svakodnevnim održavanjem standarda, procedura i jednom velikom posvećenošću prema svakom individualnom gostu prije i tijekom boravka u hotelu.

2. Koliko ste optimistični o mogućnosti globalnih putovanja u 2022. godini? Kod mene osobno optimizam u ovim vremenima je zaista nesporna i neophodna stvar, jer treba vjerovati u bolje sutra i biti optimističan u svakom pogledu. Svaka situacija u kojoj se nađemo može nam pružiti nova iskustva i nove izazove jer s istima i mi postajemo iskusniji i spremniji za nešto novo, s obzirom da ovakva iskustva nismo imali do sada. U odnosu na naše planove i inozemne statistike, smatram da ćemo u 2022. godini nastaviti trend rasta, što proizvoljno i ovisi od globalnih putovanja.

3. Koji su vam glavni ciljevi za vaše hotele u 2021. godini, i kako ih planirate ostvariti?  S obzirom na okolnosti koje su nam se dogodile i s kojima se i dalje djelomično suočavamo, prvenstveni je cilj ostvariti do kraja godine financijsku stabilnost jer ista nosi sa sobom otvaranje novih radnih mjesta i nova zapošljavanja, daljnja ulaganja i razvoj, a što je neophodno za poštivanje standarda i održivog rada hotela. Kroz pravrovremeno strategijsko planiranje i pravovremenu reorganizaciju i primjenu novih standarda, odlučnost po pitanju investiranja u ljudske resurse, kvalitetne usluge i hranu, udobnim smještajem i generalno maksimalnim postizanjem zadovoljstva svakog gosta, smatram da ćemo naše ciljeve i ostvariti.

4. Ove godine po prvi puta sudjelujete kao panelist na Best Stay konferenciji. Koja su vam očekivanja od konferencije? Prvenstveno mi je izuzetna čast i privilegija biti dio ove kvalitetne konferencije o kojoj sam do sada čuo samo pozitivne reakcije. Od konferencije očekujem čuti mišljenja i viđenja budućnosti naše industrije od kvalitetnih govornika, kao i nova poznanstva i druženja s kolegama iz regije.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.