Marina Josipović iz Hotela Park sudjeluje kao panelist na Best Stay-u na temu: Koji će trendovi oblikovati turizam u 2022. godini? Pitali smo ju da podijeli s nama svoje stavove o trendovima koje možemo očekivati u budućnosti kao i o zahtjevima današnjih gostiju.

1. Koliko su se zahtjevi gosta promijenili zadnjih nekoliko godina i koliko im se je teško prilagoditi? Ne bih se složila da su se zahtjevi gostiju toliko promijenili, više su se promijenili naši zahtjevi prema gostu – nosite maske, držite distancu, koristite lift pojedinačno, te ograničenja druge vrste koja su postala normalnim dijelom ponašanja u pandemiji. Ako spominjemo promjenu, mislim da je ona najviše vezana za tržišta koje su obično odsjedala u određenim objektima, i da zadnje dvije godine imamo izmjenu u strukturi gostiju. Hoteli i objekti koji su inače ugošćavali starije goste sada imaju većinom mlađe i one srednje životne dobi, ili su gosti zapadnoevrposkog trišta zamijenjeni onim s domaćeg tržištem i gostima iz regije, tako da mislim da se drugačiji zahtjevi događaju zbog promjene strukture.

2. Koji će trendovi oblikovati turizam u 2022. godini? Na što se hotelijeri prvenstveno moraju fokusirati da bi bili uspješni? Digitalizacija, brza i jednostavna komunikacija, digitalni marketing su sve izražajniji i trendovi koji će se nastaviti i ubuduće. Brz protok informacija je nešto na što se moramo fokusirati, potencijelni gost traži infomaciju i odgovor o usluzi ili cijeni odmah i sad, sve su češči upiti putem aplikacija what’s app, messenger i slično, brza i jednostavna komunikacija i što jednostavniji protok informacija, odgovor na zaslonu osobnog pamentog telefona, nešto je što postaje navika. Fokus trebamo imati na individualnim i direktnim rezervacijama, te maksimalno pojednostavniti proces rezerviranja uz stalno naglašavanje fleksibilnosti i sigurnosti.  

3. Čemu se najviše veselite povodom vašeg sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Veselim se prvenstveno druženju, zatim stjecanju novih iskustava uživo. Malo su nam svima dosadili webinari, i online komunikacija, veselim se pružiti ruku kolegama te direktnoj komunikaciji na istom mjestu.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.