Maja Šimunić iz Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa ove se godine na Best Stay-u pridružuje kao panelist na temu: Koji će trendovi oblikovati turizam u 2022. godini? ? U nastavku pročitajte što je Maja podijelila s nama.

1. Kao direktorica prodaje novootvorenog hotela, možete li nam reći po čemu je Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa poseban? Lokacija je jedna od naših glavnih USP-a. Hotel se može pohvaliti jednom od najpoželjnijih lokacija tik uz more, kao i privatnom plažom u duljini od 200 metara i vlastitim sidrištima. Okruženi smo pogledom na otok Krk, Cres, iznimnim destinacijama besprijekorne ljepote. Sve to, u kombinaciji s raznolikošću, bogatim umjetničkim naslijeđem i kulinarskom tradicijom, te arhitekturom grada Rijeke i domaćim talentima, čini ovo područje destinacijom s golemim potencijalom kada je riječ o daljnjem razvoju u sektoru turizma.

U hotelskoj su ponudi ukupno 132 sobe i 62 suita i apartmana, od vrhunski uređenih dvokrevetnih soba do trosobnih dvoetažnih apartmana. Produkt villa je baš nešto po čemu smo posebni. Nadalje, u resortu je smješten i prvi eforea spa & health club u Hrvatskoj, u kojem gosti na površini od 3800 kvadratnih metara mogu uživati u vrhunskim wellness sadržajima poput finskih sauna, hidrotermalnih bazena i slane sobe s himalajskom soli.

Boje hrvatske gastronomije brani šest restorana i barova, uključujući i fine-dining restoran Nebo Restaurant & Lounge na vrhu hotela na kojeg smo jako ponosni. Na čelu restorana najmlađi je hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom Deni Srdoč, koji je svoju prvu zvjezdicu dobio sa samo 27 godina.

Zajedno s Denijem, pet restorana i barova vodit će naš svjetski poznati chef Miljenko Kosanović. U restoranima The Kitchen i Jedro, koji se nalazi na plaži resorta, gosti mogu kušati jela pripremljena od domaćih namirnica, dok je lounge bar Sunce pored bazena savršen za izležavanje tijekom beskrajnih ljetnih dana i uživanje u veličanstvenim zalascima sunca iza planine Učka uz opuštajuće zvukove lounge glazbe.

2. S obzirom da je otvaranje hotela tijekom pandemije, koji su vam bili najveći izazovi? U trenutnim okolnostima za zadovoljstvo gostiju iznimno je važna jasna i transparentna komunikacija te provedba odgovarajućih procedura.

Posebnu pozornost posvetili smo čistoći i sigurnosti svih prostora i objekata u skladu s domaćim smjernicama, kao i provedbi koncepta “Hilton CleanStay”, razvijenog prošle godine u suradnji sa jednom od vodećih Američkih farmacetuskih kopanija Reckitt i u suradnji sa Mayo Clinic. Najveći izazovi trenutno u poslovanju su grupna događanja poput konferencija i vjenčanja, gdje, zbog društvenog razmaka, moramo vrlo koncentrirano pristupati njihovoj organizaciji.

3. Kakvo je vaše viđenje oporavka turizma nakon pandemije, tj. na što se treba fokusirati za čim uspješniji i bolji oporavak? Oporavak turističkog gospodarstva se neće dogoditi odjednom. Kako bi se vratili na razinu turističkog prometa zabilježenog u rekordnoj godini 2019, moramo proći nekoliko različitih faza oporavka. Čak i prepoznate destinacije poput Opatije i Dubrovnika se nakon pandemije vraćaju u fazu rasta. Bitka za svakog novog gosta biti će presudna, dok starim gostima moramo iznova uliti povjerenje. Fokusirati se treba na vrstu turističkih proizvoda i ponuda gdje je jednostavnije održavati društvenu distancu te propisane mjere higijensko/epidemiološke zaštite. Potpuni oporavak tek slijedi kada naša vodeća tržišta poput Njemačke, Austrije i Italije vrate svoju stopu bruto društvenog proizvoda na prethodnu razinu.

4. Ove godine po prvi puta sudjelujete kao panelist na Best Stay konferenciji. Koja su vam očekivanja od konferencije? Velika mi čast pridružiti se izvrsnoj ekipi stručnjaka i hvala još jednom na pozivu. Očekujem da ćemo uz pomoć nadolazećih panela i prezentacija, dobiti jasnu sliku te nove vodilje i jaču strategiju za oporavak i uspjeh turizma u Hrvatskoj, a najviše se veselim ponovo susresti s kolegama i uživo popričati o tome što nas očekuje.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.