Jozo Kosir iz Hotela Jarun, održat će prezentaciju na temu: Što je danas najbolji mogući “guest experience”?. Pitali smo ga za kratki uvid u prezentaciju a u nastavku pročitajte što je Jozo podijelio s nama.

1. Na Best Stay konferenciji održat ćete prezentaciju na temu: Što je danas najbolji mogući “guest experience”? Koliko je teško danas održati iznimnu razinu kvalitete usluga i samim time ispuniti očekivanja gosta? Visoka kvaliteta usluge sama po sebi velikim dijelom ispunjava očekivanja gostiju, posebno u današnje doba kada se obraća pozornost na svaki detalj. No, ako pričamo o najboljem mogućem “guest experience”, moramo ići korak više od očekivanja gosta. Nas zanima “wow” efekt, ona neočekivana dodana vrijednost što gosta neće ostaviti ravnodušnim. Kako i održavanje visoke razine kvalitete usluge, tako je i prepoznavanje dodatne vrijednosti gosta najviše na zaposlenicima. Upravo zbog toga nikada nisam bio naklonjen striktnom ograničavanju što zaposlenik može ponuditi, a što ne. Doduše, moramo postaviti nekakve parametre da stvar ne bi izmaknula kontroli. Ipak, dolazimo do zaključka da je važnost kvalitetnog osoblja ključ cjelokupnog dojma u ugostiteljstvu.

2. Koje mjere ste uveli u vašem hotelu tijekom pandemije, a da su se pokazale učinkovitima? Kao što svi znamo, 2020. godina bila je puna neočekivanih zbivanja i neuobičajenih pravila – iz tjedna u tjedan smo se prilagođavali poštujući nametnuta pravila. Kako smo svi mi bili zbunjeni, isto tako su bili i gosti. Obzirom da je bila znatno manja popunjenost u cijeloj Hrvatskoj, imali smo priliku individualno pristupati gostima pri dolasku da ih što bolje pripremimo na pravila i zajedno uspijemo organizirati njihov boravak što ugodnijim. Jedna od značajnijih mjera bila je način posluživanja doručka gdje bismo se sa gostima unaprijed dogovorili kakav bi doručak htjeli i u koje doba, a zatim smo ga posluživali u sobu u dogovoreno vrijeme. S jedne smo strane olakšali kuhinji jer je unaprijed znala koliko čega i u koje vrijeme je potrebno, što nam je posebno značilo kada je bio manji broj gostiju, a s druge smo strane imali sigurnost od eventualnog prenošenja zaraze jer ne bi bilo bliskih kontakata.

3. Čemu se najviše veselite povodom sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Posebno me veseli što je ova konferencija organizirani event za profesionalce iz hotelijerstva i turizma gdje ćemo izmijeniti razna iskustva u poslovanju i naučiti iz prve ruke nove aspekte pristupa poslu, što je uvijek bila najbolja metoda.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.