Ivan Gregorović iz Sheraton Dubrovnik Riviera pridružuje nam se drugu godinu za redom kao panelist na Best Stay-u na temu: Kako profitirati od promjena koje donosi post-pandemijski gost? Pitali smo ga da podijeli s nama svoje uspješne primjere koje je uveo u svom hotelu kako bi i dalje ostali konkurentni na tržištu.

1. Pandemija je izrazito pogodila Dubrovnik s obzirom da ste avio destinacija. Koje nove strategije ste uveli u vašem hotelu tijekom pandemije, a da su se pokazale učinkovitima? Što planirate u budućnosti? Pandemija bez obzira na destinaciju od hotelskih sustava zahtjeva značajnu prilagodbu u smislu operativnih procesa, sadržaja te pozicioniranja na tržištu kroz promjene u strategiji cijena i marketinškog oglašavanja. U budućnosti planiramo i dalje pozorno pratiti promjene u navikama gostiju te imati jasan odgovor kroz prilagodbu operativnih procesa, oglašavanje te strategiju cijena i uvjeta rezerviranja. Nastavit ćemo ulaganja i nastojanja da budemo u korak sa zahtjevima digitalizacije i bez kontaktne usluge te dodatnom edukacijom zaposlenika povećati kvalitetu usluge i omogućiti da se svaki gost tijekom boravka osjeća sigurno i zadovoljno.

2. Kakvo je vaše viđenje oporavka turizma nakon pandemije, tj. na što se treba fokusirati za čim uspješniji i bolji oporavak? Oporavak turizma je od velike ekonomske važnosti za cijelu državu pa tako i za samo područje Dubrovnika. Na oporavak turizma u Hrvatskoj značajno će utjecati i globalni trendovi oporavka i putovanja. Cjepivo protiv bolesti COVID-19 ljudima diljem svijeta daje nadu da će iduća godina biti bolja. Mislim da će ta velika želja ljudi na povratak života u kojem se možemo družiti, raditi i putovati ubrzati i sami proces oporavka turizma. Izvjesno je da će prevladavanje krize zahtijevati promjenu načina na koji se pristupa upravljanju razvojem turizma, kako na državnoj tako i lokalnoj razini. To podrazumijeva oporavak i daljnji razvoj turizma utemeljen na strategijama i politikama koje će omogućiti održivi razvoj. U godinama ispred nas svakako se moramo fokusirati na održiv i odgovoran oblik turizma, očuvanje zdravlja i sigurnosti zaposlenika i posjetitelja, biti prisutniji na lokalnom tržištu uz razumijevanje globalnih konteksta razvoja turizma te inovativan pristup oblikovanju turističkih doživljaja.

3. Koliko ste optimistični o mogućnosti globalnih putovanja u 2022. godini? Prema dostupnim istraživanjima širom svijeta postoji snažna želja za putovanjima, što dokazuju i namjere putovanja već za 2021. S obzirom da su cjepiva i testiranja sada sve dostupnija, poništava se glavni razlog protiv putovanja. Pod pretpostavkom da se visoki postotak stanovništva brzo cijepi širom svijeta, to će pridonijeti brzom i sveobuhvatnom oporavku globalne potražnje za putovanjima. Očekujem da bi se to moglo dogoditi 2022. godine.

4. Čemu se najviše veselite povodom vašeg sudjelovanja na konferenciji Best Stay? Ono što uvijek ponovno veseli kod sudjelovanja na konferenciji jest mogućnost za razmjenom iskustava te upoznavanje kolega i potencijalnih poslovnih partnera. Sadržaj i izlagači Best Stay konferencije će, uz organizaciju, svakako učiniti ovaj event kvalitetnim i uspješnim. Uvijek sam sa zadovoljstvom dio takve uspješne organizacije.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.