Popričali smo s Denisom i Lanom Galić, direktorima i konzultantima HGE consilia čija tvrtka upravlja poslovanjem Ville Nai 3.3, najluksuznijeg boutique hotela u Hrvatskoj. S nama su podijelili priču kako je nastala cijela priča o Villi Nai 3.3 te svoje planove za sljedećih 5 godina. U nastavku pročitajte što su podijelili s nama.

1. Iza imena Ville Nai 3.3 stoji vrlo zanimljiva priča, možete li nam reći nešto više o tome? Tako je, iza imena Ville Nai 3.3 stoji vrlo zanimljiva i uspješna priča. Naime Villa Nai 3.3 je sagrađena unutar ekološkog maslinika, i to maslinika koji svake godine iznjedri vodeće maslinovo ulje na svijetu. Maslinovo ulje pod brandom Nai već godinama sudjeluje na najrenomiranijim svjetskim natjecanjima i redovito se vraća kući s najvišim nagradama. Milano, New York, Atena, Tokyo, mjesta su svakogodišnje potvrde vrhunske kvalitete ulja. Nai je najnagrađivanije dalmatinsko ulje na svjetskim natjecanjima. Samo ime Nai znači snijeg, a snijeg na otoku bila je garancija izvrsne kvalitete maslina jer je snijeg uništio nametnike. Klimatske promjene učinile su da snijeg na otoku više ne pada, no imenom poručujemo da je i danas moguće obrađivati maslinik na potpuno prirodan način i proizvoditi maslinovo ulje superiorne kvalitete. Svakako je fantastičan doprinos cijelom projektu dao akademik Nikola Bašić, koji je osmislio hotel i smjestio ga u maslinik na originalan način. Arhitektura hotela je nenadmašna!

2. Koliki je potencijal Hrvatske na tržištu luksuznih boutique hotela? Po našem mišljenju potencijal je velik. Najprije, Hrvatska je u nekoliko zadnjih godina redovito na listi najpoželjnijih destinacija za odmor i obilazak, i kao takva je prepoznata globalno. S druge strane, neke luksuzne destinacije izgubile su svoj glamour i atraktivnost, neke su propale pod najezdom masovnog turizma – sjetimo se samo tragičnih slučajeva Phi Phi otočja u Tajlandu ili otoka Boracay na Filipinima; zatim imate nove generacije putnika koje žele otkrivati nove destinacije. Sve to znači da postoji prazan prostor kojeg možemo i trebamo mi popuniti. Nadalje, postoje poduzetnici koji imaju strast prema luksuznim hotelima, razumiju što su to luksuzni hoteli, imaju neposredno iskustvo rada (ili bar boravaka) u luksuznim hotelima i spremni su na znatne investicije upravo u tom segmentu. Sam pojam luksuza je također redefiniran – gosti žele prostor za sebe, održivost, tišinu, osamu, zdravu hranu. Hrvatska još uvijek ima tih resursa, iako mi se često čini da plešemo po rubu ponora sa slabim ulaganjem u infrastrukturu i prešutnim pristankom na masovni turizam. Također, jasno je da vrhunski hotel nije samo vrhunska arhitektura, iako je to naravno prvo uočljivo gostima. Na primjer, luksuzni hoteli moraju pružiti vrhunsku gastronomiju gostima. U našem smo hotelu imali nekoliko slučajeva da su walk-in gosti došli u naš restorane na večeru i toliko se oduševili kreacijama, okusima i cjelokupnim doživljajem da su odmah rezervirali smještaj i ostali par dana s nama. Mi takve situacije u prethodnim godinama nismo imali.

3. Koji su planovi Ville Nai 3.3 kroz sljedećih 5 godina? Cilj je ambiciozan: naći se na vrhu liste najboljih svjetskih hotela. Možda zvuči i preambiciozno, no nakon prve sezone fantastičnih komentara gostiju, mislimo da je cilj ostvariv. Mi znamo gdje nam je prostor za napredovanje i na tome svakodnevno radimo. Plan je da kroz 2-3 godine hotel bude otvoren cijele godine (hardware za to postoji), a što je veliki iskorak za cijeli Dugi otok.

4. Kako se Villa Nai 3.3. ističe od ostalih LHW (Leading Hotels of the World) hotela? S ukupno 8 smještajnih jedinica, mi smo kapacitetom drugi najmanji hotel u LHW grupaciji. No, obzirom da se najmanji hotel najčešće iznajmljuje kao vila (buyout) možemo reći da smo leaderi. Također, mi smo primljeni u grupaciju još kad smo bili u ranoj fazi izgradnje, što je velika iznimka. Nama osobno je to na ponos, jer neupitno pokazuje koliko smo povjerenja stekli kod LHW-a već u selekcijskoj fazi. Naravno, povjerenje smo vratili izvrsnom izvedbom od prvog dana otvaranja hotela. Treća je stvar što smo hotel koji nema “zaleđe” u svjetski poznatoj destinaciji, no zato imamo autentičnu priču super uspješnog proizvoda – maslinovog ulja iza nas. Malo je hotela u svijetu koji paralelno nude dva svjetski priznata proizvoda.

5. Čemu se veselite u vezi sudjelovanja na ovogodišnjem Best Stay eventu? Zajedničkom promišljanju budućnosti hotelijerstva, razmjeni iskustava i druženju s kolegama. Također mislim da smo zaslužili proslaviti ovu sezonu. Nama u HGE consiliu, tvrtki koja upravlja poslovanjem Ville Nai 3.3,  ovo je bila prva i odmah uspješna sezona u tom vrlo zahtjevnom projektu. Prema svim objavljenim rezultatima sezona je bila bolja od očekivane i za sve ostale dionike hotelijerstva Hrvatske. Čestitke svima nama, bit će lijepo zajednički proslaviti!

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.