Ana Bogović iz Hilton Gardne Inn Zagreba ove se godine na Best Stay-u pridružuje kao panelist na temu: Kako profitirati od promjena koje donosi post-pandemijski gost? Svoje stavove i ideje o tome što današnji gost traži i kako mu se prilagoditi, možete pročitati u nastavku.

1. S obzirom na pandemiju i trenutnu situaciju kako možemo opet približiti gostu koncept putovanja, a da se pritom osjećaju sigurno? Putovanja nikada nisu bila toliko komplicirana kao što su sada. Strah od bolesti, restrikcije koje se često mijenjaju, sigurnosni protokoli i limitirani oblici prijevoza uvelike otežavaju donošenje odluke o kretanju na put. Naša je obveza putovanje učiniti maksimalno jednostavnim, a boravak u hotelu sigurnim. Fleksibilne rezervacije promjenjive do 24 sata prije dolaska, implementacija sigurnosnih protokola čistoće i držanja distance, prilagodba u posluživanju hrane i pića neki su od faktora koji će gostu pomoći da se odluči za dugo očekivana putovanja.

2. Koji su najveći izazovi s kojima se trenutno suočavate kao direktorica hotela? Briga za zdravlje i sigurnost gostiju i zaposlenika, nepredvidivost i nesigurnost zasigurno su obilježili godinu u cijeloj hotelskoj industriji. Brojni izazovi s kojima smo se suočili dali su nam priliku da iz njih učimo i mijenjamo se. Kroz razvoj novih proizvoda i usluga, te implementacijom inovacija prilagodili smo se novim preferencama gosta i trendovima putovanja.

3. Koji su najbitniji trendovi koji pokreću hotelsku industriju? Vrijeme je da s virusom naučimo živjeti, tim više što s masovnijom primjenom cjepiva virus postaje samo virus bez ugroze za život. Sigurnost, dobrobit i zdravlje gosta nam mora ostati prioritet, dok se hotelsko iskustvo mora mijenjati kako se prilagođavamo novim smjernicama i novim sklonostima putovanja. Digitalizacija, prisutnost na društvenim mrežama te personalan pristup gostu svakako su trendovi koji će obilježiti buduće razdoblje. Trebamo se prilagođavati i razvijati, slušati povratne informacije gosta i pružati sigurnost, fleksibilnost i udobnost u vremenima koja su pred nama.

4. Možete li podijeliti s nama svoja očekivanja od nastupa na Best Stay događaju? Čemu se najviše radujete?
Naravno, nakon godine iza nas, ponajviše se radujem druženju i razmjenjivanju iskustva s kolegama. Veseli me što je Best Stay događaj okupio tako velik broj stručnjaka te vjerujem da ćemo kroz brojne aktivnosti tijekom dva dana steći nova znanja i ideje koje možemo implementirati u svom poslovanju.

Ukoliko i vi želite biti dio Best Stay priče, možete se registrirati putem ovog linka.